Monday, April 09, 2012

Sadness @ Forgiveness?

Its been a year, tarikh 10 April ni akan aku ingat sampai bila-bila.
Pada hari ini jugak (bangun pagi nk pi keje) aku terima sms "..abg terpaksa memutuskan pertunangan kita". ba bo ke ba bom!!! seperti bom meletup atas kepala aku. apa yg terjadi sebelum itu?? nothin...takde gaduh, tkde apa pun. everythings going smoothly sptmana yg dirancang. Sebulan sebelum majlis pernikahan & resepsi, hati berbunga2 (wpun pada ketika itu ada rasa sedikit curiga). Ku sangka kan panas sampai ke petang, rupa-rupanya hujan di subuh hari. berderai air mataku, menadah tangan "syukur ya Allah, kau berikan aku petunjuk yg sebenar-benarnya". Mencari dia kat KL selama 4 hari, tak juga bersua muka (wpun aku berpanas kat parking, duduk dlm keta dpn opis dia). Ini lah rahmat Allah SWT, mungkin dia taknak aku bertemu muka f2f (Face to face :d) sebab aku akan lebih sedih hati @ sakit hati mungkin? tetapi Allah SWT jumpakan aku dengan 'isterinya' yg baru dirujuk kembali. Aku menerimanya dgn tabah & redha, semoga perkahwinan ini akan berkekalan smpai bila-bila dan... JANGAN CARI AKU LAGI!! (mampos tak layan!). sounds crazy & boring, but dats me. kalau dah ludah, jgn harap nk jilat balik. sekali aku melangkah, mmg terus ke depan. Jangan pandang belakang (nnti jumpa antoo! huhu). Aku tk menyalahkan sesiapa pun (dia @ isterinya) dalam hal ni kecuali mak mentua ku yg tk jadi itu. yea la.. aku ni sedar diri, isterinya itu pangkat besar kt Bank, aku???? kuli batak je. Tapi Allah lebih mengetahui jodohku, mungkin kami ditakdirkan jatuh cinta (giler!), tapi untuk bersatu, mungkin bukan. Menjadi tanggungjawab dia untuk menurut kata ibunya (tanda hormat & sayang) kembali kepada bekas isterinya itu (wpun pompuan tu mmg la buruk perangai nya dari aku. ops! sasul la pulak..hehe).
stop!! STOP!!! jangan cerita lagi. end of my sad story. Dah jauh aku melangkah, melupakan dia hari demi hari, alhamdulillah. wpun masih ada seberkas tercalit luka itu, tapi aku yakin..satu hari nanti aku akan lupakan dia 100%. Terima kasih Allah (atas kurniaan yg terindah, rahmat atas kehidupan ku ini). Terima kasih mom! (always be there for me, risau kalau me ke mana-mana, takut anaknya ini bunuh diri!hahaha), Thank you cousins! (CT Hasni -- mato2 golap me, Fida da coolest -- teman me jadi geng mak limah balik umah f2f bini dia :) tk bleh lupa siot!! gerek habis!), my bff (julia yg sudi mendengar & mengangis sama2), frens (fahmy -- sentiasa bg semangat & sokongan, sha-anim-fara *3 stooges always b around me in the office), teman-teman sepejabat (yg memahami, wpun hanya mampu mendengar kisah sedihku & kata-kata semngat korang), and most important person Mr Ridzuan Ahmad -- terima kasih abang kerana memutuskan pertunangan ini.. "nevermind i'll find someone like you, i wish nothin' but the best for you....--adele". Our loving memories for D&K forever....R.I.P*
To all viewers, jiwa mesti kental mcm aku. Kalau lemau, mesti korang takkan nmpak aku wujud lagi kat dunia ni..hehe. Apa jua kehidupan kita, wajib berserah kepada Allah SWT kerana hanya kepadaNYA kita memohon petunjuk & jalan menuju kebenaran...alhamdulillah... syukur.
[Life is Beautiful..... like mine]

4 comments:

Nortinesha Abdullah said...

Alhamdulillah. Kuat kakak aku ni. (Tgk badan la, fit habis)
Hidup terus ke depan ya kakak ku kak long.
Love u always.. jgn pernah lupa kehidupan ku juge.. yg like hell itu (biarpun aku blm pernah masuk hell, tp aku tau.. hell pastilah yg terdasyat di antara yg terdasyat).

M.I.A said...

TQ dedek...kak ngah.
fit ke aku??? flabby ada la (lemak tepu tk cair2 kt pungkoq..haha)
Love u tooo...
bak kata Zainal Abidin "kita serupa...kita serupa..." :-)
~ sabar itu indah ~

AiNiEy said...

waaa sedih.. anywy Tuhan xkn uji seseorg diluar kemampuan n now u dah buktikan yg u kuat.. yeay! gud girl.. hdup mesti diteruskan sbb life is beautiful.. love u hunny! ;)

M.I.A said...

tq adik
luv u 2, 3, 4...hehe